Koningsdag 2017

Voor de koning

Op Koningsdag kleurde Gouda Oranje. Wij waren in de binnenstad en delen met jullie de Gouds Genieten momenten!

Traditioneel startte de dag met de bespeling van het carillon in de Sint Jans toren, gevolgd door een muziekuitvoering bij het bordes van het stadhuis. De burgemeester sprak de toegestroomde menigte toe en las zijn boodschap aan de Koning voor. Voor de gelegenheid voegde hij een leuke foto van de bezoekers toe.

HOORAY, it’s Kingsday!

Hoera! Hoera! Hoera! Hier maakte Burgemeester Milo Schoenmaker een foto van Gouda voor onze Koning.
Hier speelt Gouda’s harmonie ‘De Pionier’


Rollende keukens

Vanaf het einde van de ochtend waren er op de markt diverse optredens van Singer-Songwriters en leuke (lokale) bandjes. Bij de scouting van Jan van Hoof mochten kinderen een heuse klimmuur beklimmen die door de scouts zelf was gebouwd. Voor de kleintjes stonden de inmiddels bekende springkussen al klaar. Vroeg in de ochtend waren ze nog even nat, maar het weer zat de rest van de dag mee. Het was eigenlijk gewoon heerlijk!

En natuurlijk kon aan het einde van de dag een heerlijk hapje en drankje niet missen. Daar was alle mogelijkheid voor achter het stadhuis bij de Rollende keukens. Voor ieder wat wils met gezellige sta- en campingtafels.

Oranjeboulevard

Zijn jullie nog over de Oranjeboulevard gewandeld? Lekker struinen over de vrijmarkt opzoek naar leuke hebbedingetjes. De speelwinkel had weer geweldig haar best gedaan om een gezellige vrijmarkt te organiseren. Wij van Gouds Genieten waren onder de indruk van de band Cookhouse die een optreden op de Oranjeboulevard verzorgde. Wat een geweldig talent! Hopen dat ze een keer op de markt komen optreden. Tientallen keren grabbelen later rolden we bij het beginpunt het parcours weer af. De oranjeboulevard is hèt evenement van Koningsdag.

Hier speelt Cook house. Top band!

Maar de festiviteiten rond Koningsdag bleven natuurlijk niet beperkt tot de binnenstad. In het Groenhovenpark startte in alle vroegte al en een 50-tal deelnemers voor de Koningsloop van Langlaufvereniging Gouda en de Goudse Runners. Wat zou het geweldig zijn als er een mooie loop start en finished op markt, uiteraard met een wijntje aan het eind.

Wisten jullie dat?

Wisten jullie dat de Oranjecommisie Gouda één van de vijf oudste Oranjecomités van Nederland is? Al 121 jaar organiseert de stichting de viering van de verjaardag van onze Koning of Koningin en zorgt voor een gevarieerd programma voor jonge en oude oranjevierders! Komen jullie volgend jaar ook (weer)?

Lekkere oranje gebakjes bij banketbakkerij Herfst

Gouds Genieten

Rate this post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.